vezi mai mult

Salubrizarea în incinta ÎS”ÎS Glodeni”
15.04.2024     
 
Ziua Internațională a Pădurilor
21.03.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Ziua Internatională a Pădurilor
29
03.2024
Ziua Internatională a Pădurilor
   
 

       Ziua Internatională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie.

            În conformitate    cu  marcarea ,, Zilei   Internaționale a Pădurilor" ,   ediția XIII, an. 2024 cu genericul „Pădurea și Inovația", la  întreprinderea   ÎS  ÎS  Glodeni  de la data de 21 martie  pînă la 15 aprilie an. 2024  au  fost organizate și petrecute diverse activități   și  manifestații  privind  importanța și rolul păduriilor cu promovarea  imaginii sectorului forestier  și a educatiei eco-forestiere, popularizarea și promovarea Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor ,,PNERP".

           La instituțiile de învățămînt s-au organizat  ,,Mese rotunde" (Lecții deschise)  - cu tematica;  - ,,Pădurea și sănătatea", ,,Rolul  pădurii  în  viaţa  omului", ,, Politicile  silvice  ale  statului  din  Republica  Moldova  în vederea  extinderii    fondului forestier Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor,,PNERP".

            S-au organizat  acțiuni de plantare, consacrate ,,Zilei   Internaționale a Pădurilor", în fondul  forestie de Stat, gestionat de ÎS  ÎS  Glodeni, ,  în toate trei  ocoale silvice : Glodeni, Rîșcani  și Fălești.

       La 29.03.2024, în ocolul silvic  Glodeni, parcela 37 E,  s-au  plantat culturi silvice,  pe o suprafața  de 1,1 ha, cu  puieți în  cantitate  de  3700 de buc..

 La  plantare au  participat :

-         angajații  întreprinderii   ÎS  Glodeni      24  persoane,

-         Consiliul Raional Glodeni                           20 persoane, 

-         Pompieri (IGSU)                                            8 persoane,

-         Primăria Limbenii Vechi                                4 persoane,

-         Total                                                             56 persoane.

             Realizarea  lucrărilor  de  plantare, consacrate Zilei   Internaționale a Pădurilor, în fondul  forestie de Stat, cu  participarea a tuturor cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și nonguvernamentale   va fi posibilă pe întreaga durată a lucrărilor de primăvară.

Certificat_Riscani.pdf - Certificat  Fălești_.PDF